ERBAR MATTES

 

 

 

 

”Erbar

 
 

 

Plykea Workshop, Office, and Showroom

 

Here East innovation and technology campus
Queen Elizabeth Olympic Park, Hackney, London

 

 

This project creates the new operational hub for kitchen cabinet manufacturer Plykea at Here East in Hackney. The project transforms an empty 450m2 commercial unit within the former Olympic Media Centre to provide a new workshop, showroom, office, meeting room, and staff canteen.

 

Erbar Mattes worked in collaboration with Plykea developing a practical, sustainable, and cost-effective design, inspired by the company’s philosophy. Open web timber floor joists are repurposed as large-scale studwork to form six-meter-high acoustic partitions separating the noisy manufacturing from the quieter spaces. The partitions comprise fully glazed sections, allowing through-views and supporting interaction between the production and office areas. Opaque wood wool boards and acoustic insulation help to dampen the sound at high level.

 

A new plywood timber stair serves the mezzanine meeting room with views across the manufacturing hall. An existing redundant lift shaft steel frame was adopted as the primary load-bearing structure to create additional space.

 

 

 

Plykea Workshop, Office, and Showroom

 

Here East innovation and technology campus
Queen Elizabeth Olympic Park, Hackney, London

 

 

This project creates the new operational hub for kitchen cabinet manufacturer Plykea at Here East in Hackney. The project transforms an empty 450m2 commercial unit within the former Olympic Media Centre to provide a new workshop, showroom, office, meeting room, and staff canteen.

 

Erbar Mattes worked in collaboration with Plykea developing a practical, sustainable, and cost-effective design, inspired by the company’s philosophy. Open web timber floor joists are repurposed as large-scale studwork to form six-meter-high acoustic partitions separating the noisy manufacturing from the quieter spaces. The partitions comprise fully glazed sections, allowing through-views and supporting interaction between the production and office areas. Opaque wood wool boards and acoustic insulation help to dampen the sound at high level.

 

A new plywood timber stair serves the mezzanine meeting room with views across the manufacturing hall. An existing redundant lift shaft steel frame was adopted as the primary load-bearing structure to create additional space.

 

 

Photography: Ståle Eriksen

 

 

 

 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

”Erbar

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Photography: Ståle Eriksen